brak napięcia w urządzeniach w drzwiach kierowcy

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • anna
    Classic
    • 2007
    • 3

borut, ok matematycznie rzecz ujmując tylko w kwestii spalania to rzeczywiście koszt 100 km przejechanych na LPG, a na ON jest na korzyść LPG o całe...3 zł.
    czyli po przejechaniu 15tys.= 450 zł. i teraz ja w tdi wymienię olej i filtr, a Ty zgodnie z instrukcją obsługi i gwarancji sekwencji co powinieneś wymienić?? chyba świeczki, filtr fazy ciekłej, no i cały przegląd instalki. mówimy oczywiście nie o oględnym serwisie, ale o starannym dbaniu o autko.troszku Ci zostanie, ale tak szczerze mówiąc niewiele. od razy mówię: założyłem że na tdi spalam 5,5 l/100km, zaś LPG 9l/100km. liczyłem dla cen osiągalnych w moim okręgu na stacji Bliska.
    szczerze mówić nie rzuca mnie ta różnica na kolana.
    jacek2407,- wcale nie "tylko TDI". jak przeglądniesz posty na całym forum, to trafisz i na taki w którym jeden z kolegów pytał o markę polecanej instalacji lpg. ja osobiście mam zaufanie do BRC. i jeśli sekwencja to albo w wersji ekono - tj. sequent 24, albo pełna wersja. czym się różnią : nie tylko ceną, ale np: rodzajem wtryskiwaczy, ilością sygnałów pobieranych z ori ecu. a to, że akurat użytkowników TDI jest tu chyba najwięcej to przecież nie nasza wina tylko tego, że te silniki są po prostu sprawdzone i cieszą się uznaniem.i stąd np biorą się różnice w cenie. to, że Ty masz staga za 2600, nie znaczy, że nie można wydac więcej na inną instalkę, np brc.
  • mijek
    Classic
    • 2006
    • 3

Mam problem z octavią z 2004r. Brak napięcia na podgrzewaniu lusterek regulacji lusterek oraz otwarcia drzwi. sprawdziłem przełącznik jest sprawny grzałka w lusterkach też sprawna po przełączeniu podgrzewania brak napęcia proszę o pomoc . Bezpieczniki wszystkie sprawne. Podnoszenie szyb w tych drzwiach jest ok.

Komentarz

• djczas
      RS
      • 2005
      • 9612

a przekaźniki sprawdziłeś bo ewidentnie gdzieś jest przerwa

Komentarz

• Maicroft
        Moderator
        S_OCP MemberModeratorr
        • 2004
        • 25757
        • Audi

Mogl sie kabel przetrzec, jak podlaczysz VAG-a to powinien chyba tez siedziec jakis blad w module komfortu.
        Spritmonitor.de

Komentarz

• egon1960
          Classic
          • 2005
          • 23

Re: brak napięcia w urządzeniach w drzwiach kierowcy

Zamieszczone przez mijek
          Mam problem z octavią z 2004r. Brak napięcia na podgrzewaniu lusterek regulacji lusterek oraz otwarcia drzwi. sprawdziłem przełącznik jest sprawny grzałka w lusterkach też sprawna po przełączeniu podgrzewania brak napęcia proszę o pomoc . Bezpieczniki wszystkie sprawne. Podnoszenie szyb w tych drzwiach jest ok.

Mam to samo, +nie rygluje się zamek drzwi kierowcy. Po sprawdzeniu VAG-iem wyskakują błędy zamka drzwi kierowcy oraz w drzwiach tylnych lewych. Byłem z tymi dolegliwościami u znajomego elektryki i on twierdzi, że winien jest moduł znajdujący się przy silniku szyby elektrycznej w drzwiach kierowcy ( kable między słupkami i drzwiami nie mają przerw). Od dłuższego czasu szukam tego modułu po numerach jakie znajdują się na przyklejonej naklejce. Ta zgodność musi być pełna, bo gdy wpinałem inne moduły to nie działające funkcje działały a inne wręcz odwrotnie. Z pomocy serwisu Skody nie chcę korzystać , wolę motodę prób i błędów.

Komentarz

• mijek
            Classic
            • 2006
            • 3

Z tego co wiem napięcie przechodzi przez sterownik szyby może ktoś posiada schemat tego obwodu oraz przekażnika odpowiadającego za te urządzenia z góry dzięki

Komentarz

• StanleyS
              Classic
              • 2006
              • 6

Też to miałem. Sprzwdź połączenie pomiędzy dzwiami kierowcy, a kostką za plastikiem poniżej dźwigni otwierania pokrywy silnika.
              Uwaga! Pod owalną zaślepką są dwa wkręty mocujące.
              Sukcesów

Komentarz

Pracuję...